Geleide Meditatie & Visualisatie

Meditatie is een techniek waarbij je met je aandacht naar binnen keert om zo dichter bij jeZELF te komen. Stil worden brengt  kalmte en rust. Het brengt je IN-zicht in wie je bent. Het is een manier om, via ontspanning, bij je gevoel te komen en zo kun je (misschien wel) gevoelens ont-dekken waarvan je niet wist dat je ze had. Het is een manier om te kunnen luisteren naar wat jouw innerlijk stem en jouw lichaam jou te vertellen hebben. Tijdens een geleide meditatie luister je naar een stem die jou in dit proces begeleidt.  

 

Visualisatie is je gedachten om zetten in beelden, een soort dagdromen maar dan vanuit een ontspannen staat. Het meest krachtige is natuurlijk als je positieve gedachten en wensen visualiseert. Door jouw gewenste situatie te 'zien' maar ook nog eens te voelen, horen, ruiken, proeven en weten kunnen we onze hersenen een beetje voor de gek houden. Wat jij visualiseert (vanuit die ontspannen staat) is voor jouw hersenactiviteit nagenoeg hetzelfde als het ook echt doen of zijn. Jouw hersenen denken dat het al werkelijkheid is. Door middel van visualiseren kun je dus het bereiken van je wensen en verlangens heel goed ondersteunen.

 

Uiteraard is tijdens jouw sessie de inhoud van een geleide meditatie en/of visualisatie afgestemd op jouw gewenste doelen en wat jij op dat moment daarvoor nodig hebt.