Innerlijk Kindwerk

Innerlijk kindwerk is een vorm van werken waarbij je kunt gaan ontdekken en begrijpen welke mechanismen er zijn ontstaan in jouw jeugd. Welke rol ben je gaan spelen en waarom? Op het moment dat je gaat begrijpen welke overlevingsmechanismen je onbewust hebt aangenomen en wat je over jezelf en de wereld bent gaan geloven, kun je deze om gaan zetten in helpende gedachten/overtuigingen en patronen.

 

Als kind was je nog verbonden met je gevoel en intuïtie, je eigen wijsheid. Je kon waarschijnlijk situaties en de gevoelens van anderen goed aanvoelen. Je wilde open en eerlijk communiceren. Maar als je als kind te maken hebt gehad met volwassenen (ouders, familie, leerkrachten) die, ook weer uit zelfbescherming, niet meer voelden, niet deden wat ze zeiden, hun pijn en angsten op jouw projecteerden dan heeft dat veel verwarring geschept. Het 'recht' als kind je geliefd, geborgen en getroost te voelen heb je wellicht omgezet naar "dat moet ik verdienen". De vraag is wat ben je gaan doen?  Ben je gaan pleasen? Ben je verantwoordelijkheid gaan dragen? Ben je pijnstukken van je ouders energetisch gaan dragen?  Er zijn tal van overlevingsmechanismen* mogelijk die je als kind bent gaan inzetten. Als volwassen-jij mag je jezelf nu ontdoen van al die rollen. Hoe? Door het Innerlijk Kind in jouw te Helen. Door naar binnen te keren en te voelen ,te zien en te horen wat het kind in jouw nodig heeft, hem/haar lief te hebben, te beschermen en te bevestigen dat er met hem/haar niks mis is. Zo komt de innerlijke rust weer in jou terug en kan je steeds meer vanuit je essentie, je echte Ik gaan leven.

 

 

In een sessie kunnen delen van Innerlijk Kindwerk op een natuurlijke manier aan de orde komen. Dat wat zich in een sessie aandient is precies datgene wat gehoord en gezien wil worden op dat moment. Heb vertrouwen!

 

*meer informatie over beschermingsmechanismen kun je hier vinden: