Onbegrepen gedrag van jouw (huis)dier

Als onze (huis)dieren met regelmaat gedrag laten zien wat we niet wensen noemen we dat ongewenst gedrag. Met die term labelen we dat gedrag eigenlijk als fout gedrag en dat vraagt weer om bijgestuurd te worden of zelfs gecorrigeerd te worden.

Maar klopt dit wel?  Wat als het ongewenste gedrag van jouw (huis)dier onbegrepen gedrag is? De term onbegrepen gedrag nodigt veel meer uit om het 'waarom' van dat gedrag te onderzoeken.

Het onbegrepen gedrag van jouw (huis)dier kan zomaar een uiting zijn van onbewuste processen in het dier zelf, maar ook tussen jou en jouw (huis)dier. Inzicht in die processen helpt je het ongewenste gedrag te begrijpen waardoor het begrepen gedrag wordt. Pas als je begrijpt wat er speelt in jouw (huis)dier kun je de juiste tools inzetten waardoor het onbegrepen gedrag steeds minder nodig is. Dat is groeien en helen!

Laat jouw (huis)dier onbegrepen gedrag zien en heb je als van alles (medisch en/of gedragskundig consult) geprobeerd? Dan kan een reading van jouw (huis)dier inzicht geven over wat er onderliggend speelt, wat het nodig heeft én wat het nodig heeft van jou als eigenaar.

Heeft jouw (huis)dier problemen en kun je hierbij hulp gebruiken? Voel je vrij om contact op te nemen, ik help je graag verder.